Tworzone przez nas torty w stylu angielskim wymagają bardzo dużo precyzji. Odpowiednie rozwałkowanie lukru, zlepienie dekoracji czy pokrycie całości masą, jest bardzo ważne, aby całość tortu dobrze się prezentowała.
Torty maja różne kształty: koła (22cm, 26cm), prostokąta (34x24cm), kwadratu (24x24cm) lub przedstawiają formę 3D w różnych kształtach.
Waga przeciętnego tortu 3D waha się w granicach 3kg do nawet 6kg w zależności od wielkości.
Waga standardowego tortu (koło, prostokąt, kwadrat) waha się w granicy 2,5kg do ok 6kg, w zależności od ilości pięter i wybranej dekoracji.
Torty maja różne kształty: koła (22cm, 26cm), prostokąta (34x24cm), kwadratu (24x24cm) lub przedstawiają formę 3D w różnych kształtach.
Waga przeciętnego tortu 3D waha się w granicach 3kg do nawet 6kg w zależności od wielkości.
Waga standardowego tortu (koło, prostokąt, kwadrat) waha się w granicy 2,5kg do ok 6kg, w zależności od ilości pięter i wybranej dekoracji.
W naszych tortach używamy czterech rodzai biszkoptów:
- jasny
- ciemny (kakaowy)
- tęczowy (6 kolorów) lub jeden dowolnie wybrany kolor
- makowy
W zależności od upodobań stworzyłyśmy kilka smaków mas. Przygotowujemy tylko masy śmietanowe, ze względu na ich lekkość i puszystość. Ich zaletą jest delikatny, lekko słodki smak. Na chwilę obecną są to:
- masa śmietanowa z mascarpone i z ekstraktem z wanilii
- masa brzoskwiniowa - masa śmietanowa z mascarpone i kawałkami pokrojonych drobno brzoskwiń
- masa czekoladowa - masa śmietanowa z mlecznej czekolady
- masa czekoladowa gorzka - masa śmietanowa z gorzkiej czekolady
- masa "Czarny las" - składa się z dwóch rodzai mas: masy śmietanowej z gorzkiej czekolady z dodatkiem wiśni i masy śmietanowej
- masa śmietanowa z białej czekolady (wersja słodsza, polecany do biszkopta makowego)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz