O naszych tortach

Tworzone przez nas torty w stylu angielskim wymagają bardzo dużo precyzji. Odpowiednie rozwałkowanie lukru,  zlepienie dekoracji czy pokrycie całości masą, jest bardzo ważne, aby całość tortu dobrze się prezentowała.
Torty maja różne kształty: koła (22cm, 26cm), prostokąta  (34x24cm), kwadratu (24x24cm) lub przedstawiają formę 3D w różnych kształtach.

Waga przeciętnego tortu 3D waha się w granicach 3kg do nawet 6kg w zależności od wielkości.

Waga standardowego tortu (koło, prostokąt, kwadrat) waha się w granicy 2,5kg do ok 6kg, w zależności od ilości pięter i wybranej dekoracji.

W naszych tortach używamy czterech rodzai biszkoptów:
  • jasny
  • ciemny (kakaowy) 
  • tęczowy (6 kolorów) lub jeden dowolnie wybrany kolor 
  • makowy

W zależności od upodobań stworzyłyśmy kilka smaków mas. Przygotowujemy tylko masy śmietanowe, ze względu na ich lekkość i puszystość. Ich zaletą jest delikatny, lekko  słodki smak. Na chwilę obecną są to:
  • masa śmietanowa z mascarpone i z ekstraktem z wanilii
  • masa brzoskwiniowa - masa śmietanowa z mascarpone i kawałkami pokrojonych drobno brzoskwiń
  • masa czekoladowa - masa śmietanowa z mlecznej czekolady
  • masa czekoladowa gorzka - masa śmietanowa z gorzkiej czekolady
  • masa "Czarny las" - składa się z dwóch rodzai mas: masy śmietanowej z gorzkiej czekolady z dodatkiem wiśni i masy śmietanowej
  • masa śmietanowa z białej czekolady (wersja słodsza, polecany do biszkopta makowego)

Do pokrywania tortów używamy lukru plastycznego, w różnej gamie kolorystycznej, plastycznej czekolady oraz specjalnej masy do modelowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz